Arhive kategorije: Nekategorisano

Projekat – nabavka knjiga za školsku biblioteku

Osnovna škola „Kalesija“ realizovala je novi projekat – nabavke knjiga za školsku biblioteku koji je finansiralo Federalno ministarstvo obrazovanja. Cilj ovog projekta pod nazivom „Cjeloživotno učenje kroz riznicu znanja – školske biblioteke“ je da učenicima osnovne škole obezbijedi potrebne lektirne kao i nelektirne naslove, nastavnicima literaturu za stručno usavršavanje, kutak za roditelje i njihovu dodatnu edukaciju. Ovim projektom fond školske biblioteke obogaćen je sa 520 knjiga za koje je izdvojeno blizu 6.000 KM.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK posjetio škole Opštine Kalesija

Prema Planu i programu rada, a s ciljem upoznavanja sa dosadašnjim radom i planovima aktivnosti u narednom periodu ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović sa saradnicima, u srijedu, 17.10.2017. godine, posjetio je osnovne i srednje škole Općine Kalesija. Cilj posjete bio je upoznavanje sa kvalitetom rada osnovnih i srednjih škola. Razgovarano je i o realizaciji konkursne i oglasne procedure prijema zaposlenika, te je konstatovano da ove školske godine nije bilo problema.
Direktori OŠ „Kalesija“, upoznao je Ministra sa načinom i uslovima rada, kao i perspektivama škole u narednom periodu. Također, govorilo se o problemima sa kojima se susreće škola u radu, kao i potrebama kada se radi o stanju školskih objekata. Posjeta je ujedno bila i prilika da se iskaže obostrana zahvalnost za dosadašnju saradnju i podršku u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i projekata.
Na kraju sastanka direktor OŠ „Kalesija“ Fahrudin Hamzić je ministru i saradnicima uručio po jedan primjerak Monografije OŠ „Kalesija“.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail