Arhive kategorije: Uređenje škole

Zamjena stolarije u PŠ Miljanovci

Danas je u PŠ Miljanovci zamjenjena stolarija sa južne strane objekta i postavljena nova vrat na četiri učionice. Sredstva za ovaj projekat obezbjedili su gradjani, MZ Miljanovci, Opština Kalesija kao i privredna drustva i firme. U ovoj fazi izvršena je zamjena drvene stolarije koja je postavljena prije 35 godina i koja je uveliko dotrajala, a na njeno mjesto je postavljena nova plastična stolarija. Izvođač radova je firma „Braca Pezic“ vlasnika Sabahudina Pezica. Ovim projektom uveliko je poboljšana energetska efikasnost škole. Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u obezbjeđivanju financijskih sredstva za ovaj projekt, a posebno građevinskom odboru Vijeća roditelja čijom inicijativom i zalaganjem su obezbjeđena sredstva za realizaciju projekta.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Nova stolarija u područnoj školi Jajići

U područnoj školi Jajići završeni su radovi na zamjeni stare dotrajale stolarije novom pvc stolarijom sa termoizolacionim staklima.
Riječ je o projektu OŠ „Kalesija“ koji su zajednički finansirali World Vision, Opština Kalesija i MZ Jajići. U sklopu ove akcije su urađene i trakaste zavjese na prozorima koje su finansirali roditelji i MZ. Realizacijom ovog projekta stvoreni su uslovi da učenici i uposlenici škole borave u toplijim učionicama, a škola je poprimila i ljepši izgled.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Obnovljena još jedna učionica u Osnovnoj školi “Kalesija”

Još jedna učionica u Osnovnoj školi “Kalesija” dobila je novo ruho, zahvaljujući donaciji Kalesijskog privrednika Fatić Sadika i njegove kćerke Alme. Učionica je u potpunosti renovirana počevši od fasade na zidovima, nove led rasvjete, školske table i farbanja radijatora i stolarije. Vrijedna donacija će omogućti ugodan boravak učenika u školi i kreativniji prostor za sticanje novih znanja. Treba pomenuti da su roditelji 1.a i 5.b razreda na početku školske godine u ovoj učionici vlastitim sredstvima zamjenili stare dotrajale prozore sa novim.

ucionica 1 ucionica 2 ucionica 3 ucionica 4 ucionica 5 ucionica 6

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Učenici područnih odjeljenja OŠ „Kalesija“ dobili pitku vodu

Zahvaljujući projektu “Kontrola ispravnosti vode školskih vodovoda” Područne škole Dubnica, Gojčin, Kalesija Gornja i Jajići su ugradnjom UV filtera za pročišćavanje vode, dobili ispravnu i pitku vodu. Riječ je o školama koje se vodom snabdijevaju iz lokalnih vodovoda, u kojima je analiza pokazala da u pogledu mikrobiološke ispravnosti ne zadovoljavaju uslove Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl.glasnik BiH br. 40/10 i 30/12) te kao takvi nisu za piće.
Projekat su finansirali Fondacije tuzlanske zajednice, u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, te Zavodom za javno zdravstvo TK.

voda 1 voda 2

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Roditelji OŠ “Kalesija” renovirali učionicu

Već četvrtu godinu za redom roditelji učenika OŠ „Kalesija“ trude se da poboljšaju uslove boravka učenika u školi. Roditelji 1.b razreda sakupili su sredstva i uredili učionicu gdje borave njihova djeca. Krenulo se prvo sa utopljavanjem plafona učionice, odnosno uređenjem zidova koji su bili oštećeni, uređenje dijela gdje učenici peru ruke i održavaju higijenu, a postavljene su i trakaste zavjese na prozore. Radovi su obavljeni tokom zimskog raspusta tako da će učenici u drugo polugodište ući u generalno obnovljenu učionicu. Sve radove su izveli sami roditelji a naročit doprinos su dali: Avdić Aldin, Mehmedović Aldin, Jukić Halil, Subašić Halil, Novačanović Samir, Karabegović Sanel, Nasupović Hidajeta, Hamzić Mirela, Imamović Adela i dr…
Učiteljica 1.b razreda Hamzić Maja nije krila zadovoljstvo i riječi hvale „Djela govore više od riječi”. Ovo što su naši vrijedni roditelji uradili kako bi uljepšali boravak svojoj djeci u školi nema cijenu. “Još jednom koristim ovu priliku da se zahvalim na njihovom trudu i zalaganju i nastojanju da učionicu pretvorimo u prelijepi kutak koji je svima nama za ponos. Mojim đacima i meni zajedno sa njima preostaje samo da se trudimo postići što bolje rezultate u sticanju znanja kako bi im se odužili za sav trud“.

ucionica (1) ucionica (2) ucionica (3) ucionica (4) ucionica (5) ucionica (6)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ograda na rampi

Zahvaljujući naporima menadžmenta škole i Ahmetu Fazliću vlasniku firme “Kalsed” koji je obezbjedio sredstva, danas je u centralnoj školi Kalesija postavljena ograda na rampi za invalidne osobe, a što će uveliko poboljšati sigurnost i lakši pristup objektu. U ime učenika i uposlenika škole zahvaljujem se Ahmetu na razumijevanju i pomoći u rješavanju ovog problema.

rampa (1) rampa (2)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Roditelji uređuju učionice u OŠ Kalesija

Roditelji učenika čija djeca pohađaju I-a i I-c ovih dana su odlučili da uljepšaju i urede prostor u kojem borave njihova djeca u toku izvođenja nastave.
Naime, roditelji ova dva razreda su izdvojila novčana sredstva kako bi se učionica uredila i kako bi se osvježio prostor za početak drugog polugodišta.

www.ntv.ba

ucionica_1 ucionica_2 ucionica_3 rucak

Nakon završenih radova učionica je dobila novi izgled.

ucionica ucionica1 ucionica2 ucionica3 ucionica4

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Park i igralište za mališane

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić zajedno sa direktorom OŠ Kalesija Fahrudinom Hamzićem, svečanim presijecanjem vrpce danas je u Kalesiji pustio u upotrebu novoizgrađeno igralište i zabavni park za djecu.
Riječ je o dječijem parku koji je postavljen u dvorište OŠ Kalesija i koji će služiti ne samo učenicima ove škole nego i svim drugima.

www.ntv.ba

park (1) park (2) park (3) park (4)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail