Arhive kategorije: Učenici

Učenik generacije OŠ “Kalesija”

Lejla Sinanović – Učenik generacije OŠ “Kalesija”
Na osnovu člana 12. Pravilnika o utvrđivanju kriterija za izbor učenika generacije MONKS TK, Nastavničko vijeće OŠ “Kalesija” na sjednici održanoj 30.5.2017 godine jednoglasno je donijelo Odluku o proglašenju Sinanović (Fahrudina) Lejle za učenika generacije školske 2016/2017 godine.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Priznanja za najbolje sportiste

U sali BKC-a “Alija Izetbegović” Sportski savez općine Kalesija dodijelio je priznanja za najbolje sportiste, sportistkinje i sportske ekipe općine Kalesija za 2016. godinu. Najbolja u konkurenciji školskog sporta je OŠ “Kalesija”. Ovo prilikom je dodijeljeno i priznanje profesoru OŠ “Kalesija” Bukvarević Izetu za razvoj školskog sporta. U zabavnom dijelu programa su nastupile Ritmička i Dramska sekcija naše škole.

priznanja sport (1) priznanja sport (2) priznanja sport (3) priznanja sport (4) priznanja sport (5)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Manifestacija „Dani otvorenih vrata“ u VB Dubrave

U okviru manifestacije „Dani otvorenih vrata“ učenici OŠ „Kalesija“ su 24.11.2016. godine posjetili Vojnu bazu „Aerodrom Dubrave“. Na manfestaciji je prikazan dio sredstava i opreme jedinica 5.pbr OS BiH. Učenici su mogli da vide razna sredstva i naoružanje OS BiH. Naročitu pažnju je privukla praktična demonstaracija vojne policije na poligonu, oklopna borbena sredstva, funkcionisanje sredstava veze i sve ostale pripremljene tačke. Nakon obilaska i prikazanih praktičnih vježbi, učenici su otišli na malu zakusku sa učesnicima manifestacije.
U ime učenika i nastavnika OŠ „Kalesija“ zahvaljujemo se našim domaćinima, a prije svega kapetanu Adnanu Kasiću kao i generalu Mirsadu Gutiću na nesebičnoj pomoći u realizaciji ove posjete.

posjeta dubrave (1) posjeta dubrave (2) posjeta dubrave (3) posjeta dubrave (4) posjeta dubrave (5) posjeta dubrave (6)posjeta dubrave (7) posjeta dubrave (8)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Posjeta vatrogasnoj jedinici Kalesija

Učenici nižih razreda u Osnovnoj školi Kalesija danas su posjetili Profesionalnu vatrogasnu jedinicu Kalesija gdje su se upoznali sa poslom koji rade vatrogasci.
Učenike je zanimala oprema sa kojom rade vatrogasci te kako i na koji način se gasi vatra. Neki od njih su čak iskazali želju da kada porastu budu vatrogasci.

vatrogasci (1) vatrogasci (2) vatrogasci (3) vatrogasci (4) vatrogasci (5) vatrogasci (6) vatrogasci (7)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Mjesec knjige

U okviru obilježavanja oktobra mjeseca knjige i regionalne manifestacije “Vezeni most” 27.10.2016. godine u školskoj biblioteci JU OŠ “Kalesija” upriličeno je druženje pisaca Muhidina Šarića i Mehmeda Đedovića sa učenicina naše škole.

manifestacija vezeni most (1) manifestacija vezeni most (2) manifestacija vezeni most (3)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Djeca u akciji

Danas je u prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra u Kalesiji održana završna konferencija pod nazivom “Djeca za zajednicu” u sklopu projekta Djeca u akciji. Projekat Djeca u akciji je realizovan u saradnji sa organizacijama “Osmijeh za osmijeh” i World Vision, a implementirao se posljednjih šest mjeseci u opštinama Kalesija, Sapna i Zvornik u školama: OŠ “Tojšići”, OŠ “Kalesija”, OŠ “Memići”, PŠ “Vitinica”, OŠ “Desanka Maksimović” Oraovac, OŠ “Petar Kočić” Kozluk i OŠ “Vuk Karadžić” Roćević.

djeca za zajednicu (1) djeca za zajednicu (2) djeca za zajednicu (3) djeca za zajednicu (4) djeca za zajednicu (5) djeca za zajednicu (6)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Frenkie u OS Kalesija

Bosanskohercegovački hip-hop muzičar Frenkie održao je interaktivne radionice u školi Kalesija na temu međuvršnjačkog nasilja. U okviru rada Dječijih omladinskih odbora, učenici iz naše škole su istražili probleme svoje zajednice, a međuvršnjačko nasilje pokazalo se kao problem o kojem žele više govoriti, te su izrazili želju da im o svom iskustvu govori Frenkie. Frenkie je na zanimljiv način predstavio kako se izboriti sa ovim problemom ali potakao i djecu da predlažu rješenja.

frenkie

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail