Arhive kategorije: Učenici

Novogodišnja priredba

Petak 29.12.2017. godine je poslednji nastavni dan u 1. polugodištu školske 2017/2018. godine. Tradicionalno učenici ovaj dan obilježavaju priredbama, zabavom i druženjem. Veselo je bilo kako u centralnoj tako i u svim područnim školama. U područnim školama Miljanovci i Gojčin mališane su obradovali donatori kjoji su obezbjedili paketiće za sve učenike. Paketiće za učenike PŠ Gojčin su obezbjedili Anel i Klara Musić te Zehdin Ćivić, a u PŠ Miljanovci akciju je pokrenuo Miralem Hasanović koji je uz pomoć NEON TV obezbjedio donatore: Nizama Kamerić-Aljukić, Fatima i Murid Ćatić, Amela Ćatić, Muhamed Dedić, Sena, Tifa, Tidža, Amira, Sabahudin Pezić, Jusuf i Hurija Ramić, Hajra Bajri-Jahić. Paketići su obezbijeđeni i za 12 učenika sa posebnim potrebama.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

U PŠ “Miljanovci” održan Novogodišnji bazar

Zajedničkim snagama roditelja, učenika i nastavnika u PŠ Miljanovci uspješno održan prvi Novogodišnji bazar. Majke učenika pripremile su ukusnu, domaću hranu a na stolovima su se također našli i džemovi, ajvari, domaći sokovi iz njihove zimnice.

Osim toga učenici su prodavali i svoje igračke. Novogodišnji bazar bio je prilika da se skrene pažnja i podrži kampanja “Kupujmo domaće”.

Organizatori ističu da su prezadovolji na koji način je protekla sama organizacija bazara kao i prodajom proizvoda.

Veliku pomoć imali su i od lokalnih privrednika. Novac prikupljen danas bit će utrošen za opremanje školskih učionica.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Učenik generacije OŠ “Kalesija”

Lejla Sinanović – Učenik generacije OŠ “Kalesija”
Na osnovu člana 12. Pravilnika o utvrđivanju kriterija za izbor učenika generacije MONKS TK, Nastavničko vijeće OŠ “Kalesija” na sjednici održanoj 30.5.2017 godine jednoglasno je donijelo Odluku o proglašenju Sinanović (Fahrudina) Lejle za učenika generacije školske 2016/2017 godine.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Priznanja za najbolje sportiste

U sali BKC-a “Alija Izetbegović” Sportski savez općine Kalesija dodijelio je priznanja za najbolje sportiste, sportistkinje i sportske ekipe općine Kalesija za 2016. godinu. Najbolja u konkurenciji školskog sporta je OŠ “Kalesija”. Ovo prilikom je dodijeljeno i priznanje profesoru OŠ “Kalesija” Bukvarević Izetu za razvoj školskog sporta. U zabavnom dijelu programa su nastupile Ritmička i Dramska sekcija naše škole.

priznanja sport (1) priznanja sport (2) priznanja sport (3) priznanja sport (4) priznanja sport (5)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Manifestacija „Dani otvorenih vrata“ u VB Dubrave

U okviru manifestacije „Dani otvorenih vrata“ učenici OŠ „Kalesija“ su 24.11.2016. godine posjetili Vojnu bazu „Aerodrom Dubrave“. Na manfestaciji je prikazan dio sredstava i opreme jedinica 5.pbr OS BiH. Učenici su mogli da vide razna sredstva i naoružanje OS BiH. Naročitu pažnju je privukla praktična demonstaracija vojne policije na poligonu, oklopna borbena sredstva, funkcionisanje sredstava veze i sve ostale pripremljene tačke. Nakon obilaska i prikazanih praktičnih vježbi, učenici su otišli na malu zakusku sa učesnicima manifestacije.
U ime učenika i nastavnika OŠ „Kalesija“ zahvaljujemo se našim domaćinima, a prije svega kapetanu Adnanu Kasiću kao i generalu Mirsadu Gutiću na nesebičnoj pomoći u realizaciji ove posjete.

posjeta dubrave (1) posjeta dubrave (2) posjeta dubrave (3) posjeta dubrave (4) posjeta dubrave (5) posjeta dubrave (6)posjeta dubrave (7) posjeta dubrave (8)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Posjeta vatrogasnoj jedinici Kalesija

Učenici nižih razreda u Osnovnoj školi Kalesija danas su posjetili Profesionalnu vatrogasnu jedinicu Kalesija gdje su se upoznali sa poslom koji rade vatrogasci.
Učenike je zanimala oprema sa kojom rade vatrogasci te kako i na koji način se gasi vatra. Neki od njih su čak iskazali želju da kada porastu budu vatrogasci.

vatrogasci (1) vatrogasci (2) vatrogasci (3) vatrogasci (4) vatrogasci (5) vatrogasci (6) vatrogasci (7)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail