Arhive kategorije: Donacije

150 knjiga za školsku biblioteku

Zahvaljujemo se omladinskoj grupi Lambach-Stadl Paura, koja djeluje u okviru Omladinskog Crvenog krsta Gornje Austrije (Jugendrotkreuz Oberösterreich), pod vođstvom gospođe Elke Harrer za donaciju 150 knjiga za školsku biblioteku.
Pored toga, zahvaljujemo se pokrajinskoj upravi Omladinskog Crvenog krsta Donje Austrije (Landesleitung Niederösterreich des Jugendrotkreuzes) koji su donirali značajna sredstva za ovaj projekat.
Također se zahvaljujemo gospodinu Günter Stummer koji je sve pomenute organizacije uvezao u realizaciji ovog projekta.

knjige knjige1

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Obrazovanje za svakoga

Općina Kalesija obezbjedila 35 kompleta udžbenika za osnovce iz socijalno ugroženih porodica

U utorak (20.oktobra) u prostorijama Općine Kalesija uručeno je 35 kompleta udžbenika za učenike osnovnih škola od prvog do devet razreda.
Udžbenici su uručeni predstavnicima kalesijskih osnovnih škola, koji će knjige uručiti učenicima za koje je ranije utvrđeno da dolaze iz socijalno ugroženih porodica.
Načelnik Nedžad Džafić je bio opravdano odsutan, a udžbenike je uručio njegov savjetnik, Suad Hasanović.
“Ovaj gest načelnika Džafića je podrška obrazovanju djece, odnosno pomoć za socijalno ugrožene učenike i njihove roditelje. Nažalost, imamo učenike kojima roditelji ne mogu priuštiti kupovinu udžbenika, i želimo im na taj način olakšati školovanje” – govori Hasanović, koji je kroz dugogodišnji rad u prosvjeti upoznat sa ovim problemom.
NKP.

obrazovanje obrazovanje1

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail