Arhive kategorije: Predavanja

Stećci Tuzlanskog kantona

Zavod za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona provodi završnu fazu realizacije projekta „Stećci Tuzlanskog kantona“, koja podrazumjeva prezentacije po osnovnim i srednjim školama. Danas je prezentacija održana u Osnovnoj školi „Kalesija“. Projekat „Stećci Tuzlanskog kantona“ ima za cilj da među učeničkom populacijom podigne svijest i obogati spoznaju o stećcima kao najznačajnijem dobru našeg srednjovjekovnog naslijeđa. Učenici i nastavnici su imali priliku pogledati izložbu i prisustvovati predavanju na navedenu temu. Sem toga, učenici su dobili prateće izložbene afiše, a školske biblioteke će biti bogatije za katalog „Stećci Tuzlanskog kantona“.
Treba istaći da su podršku projektu dali Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Seminar – Jačanje socijalnog uključivanja

U protekla četiri dana od 10.1.2017 do 13.1.2017 godine u okviru projekta “Jačanje socijalnog uključivanja – Jednako i kvalitetno obrazovanje za podršku uspješnog razvoja djece Sjeverozapadnog Balkana 2016 – 2018”, u prostorijama OŠ „Kalesija“ održan je seminar za nastavnike razredne nastave OŠ „Kalesija“ i OŠ “Memići“ koji realizira Pedagoški zavod TK sa partnerskom organizacijom Save the Children, uz pokroviteljstvo i saradnju Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK.

seminar (8) seminar (7) seminar (6) seminar (5) seminar (4) seminar (3) seminar (2) seminar (1)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail