Arhive kategorije: Takmičenja

Sportske igre mladih turneja radosti

Učenici OŠ „Kalesija“ od 2. do 5. razreda učestvovali su u Sportskim igrama mladih BiH pod nazivom Sportske igre mladih turneja radosti. Učenici su se takmičili u igri između dvije vatre. Ovo je bila uvertira i predstavljanje Sportskih igara mladih koje će se u našoj opštini održati naredne godine. Učenici su uživali u sportskoj zabavi i igri, a pored takmičenja obezbjeđeno je osvježenje i hrana.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

OŠ „KALESIJA“ 1. NA OPŠTINI

Pedagoški zavod Tuzla objavio je rezultate vrednovanja svih osnovnih škola na području Tuzlanskog kantona za školsku 2016/2017godinu. OŠ “Kalesija” je ponovo zauzela 1. mjesto na nivou opštine Kalesija. Vrednovanje je provedeno tokom oktobra ove godine, a obuhvata uspjeh učenika, takmičenja, vannastavne aktivnosti, fond školske biblioteke, stanje školskog objekta i dvorišta, rad direktora i nastavnika.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Memorijalni turnir „Dževad Bukvarević i Jakub Mujanović“

U OŠ „Kalesija“ održan je 20-ti Memorijalni malonogometni turnir „Dževad Bukvarević i Jakub Mujanović“. Učešće na turniru su uzeli učenici Osnovnih škola opštine Kalesija. 1. Mjesto je za uzela OŠ „Tojšići“, 2. Mjesto OŠ „Kalesija“ i 3. Mjesto OŠ „Rainci Gornji“.
Zahvaljujemo se svim učenicima i njihovim nastavnicima na dostojnom predstavljanju svojih škola.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Državno takmičenje iz Islamske vjeronauke

U subotu 6.5.2017 godine u Medresi „Osman ef. Redžović“ u Visokom održano je državno takmičenje iz Islamske vjeronauke. Na takmičenju su učestvovali najbolji predstavnici 8. i 9. razreda osnovnih škola iz cijele BiH. U veoma jakoj konkurenciji učenica OŠ “Kalesija” Halilović Dženana je zauzela 4. mjesto. Učenici i nastavnicima čestitamo na uspjehu i dostojnom predstavljanju naše škole.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Rakovac Kanita 2. mjesto na Kantonalnom takmičenju iz fizike

U subotu, 29. aprila 2017. godine u Osnovnoj školi „Dr. Safvet-beg Bašagić“ Gradačac održano je Kantonalno takmičenje učenika osnovnih škola iz fizike. Učenica osmog razreda OŠ „Kalesija“ Rakovac Kanita je zauzela 2. mjesto u konkurenciji 70 takmičara sa područja TK, te se plasirala na Federalno takmičenje. Dobar plasman su postigle i učenice Sinanović Lejla i Alikadić Amila. Učenicima i nastavnicima čestitamo na uspjehu.

fizika fizika2 fizika3 fizika4

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Smotra naučno-tehničkog stvaralaštva

U OŠ „Vukovije“ 20.4.2017. godine je održana Smotra naučno-tehničkog stvaralaštva mladih općine Kalesija na kojoj je učešće uzelo svih pet osnovnih škola naše opštine te OŠ “Sapna” i OŠ “Teočak”. Učenici JU OŠ „Kalesija“ su postigli izuzetne rezultate osvojivši ukupno u različitim kategorijama 16 prvih mjesta, 3 druga i 3 treća mjesta. Bitno je napomenuti da su naši učenici u testu općeg znanja po svim kategorijama zauzeli 1. mjesta. Učenicima i nastavnicima čestitamo na izuzetno dobrim rezultatima koje su postigli.

kmt 2017 (1) kmt 2017 (2) kmt 2017 (3) kmt 2017 (4) kmt 2017 (5) kmt 2017 (6) kmt 2017 (7) kmt 2017 (8) kmt 2017 (9) kmt 2017 (10) kmt 2017 (11) kmt 2017 (12) kmt 2017 (13) kmt 2017 (14) kmt 2017 (15) kmt 2017 (16) kmt 2017 (17) kmt 2017 (18) kmt 2017 (19) kmt 2017 (20) kmt 2017 (21) kmt 2017 (22)

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kantonalno takmičenje iz matematike

Hamza Hodžić 1. mjesto na kantonalnom takmičenju iz matematike.
U subotu 8.4.2017 godine u Prvoj osnovnoj školi Srebrenik održano je kantonalno takmičenje iz matematike. Učenik OŠ “Kalesija” Hamza Hodžić je zauzeo 1. mjesto u kategoriji šestih razreda. Učeniku i nastavniku čestitamo na uspjehu.
Ovom prilikom se zahvaljujemo i Opštini Kalesija koja je obezbjedila prevoz za učenike i nastavnike svih kalesijskih škola koje su se plasirale na takmičenje.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Bikić Mehmedalija, 3. mjesto na kantonalnom takmičenju iz geografije

U subotu 1. aprila 2017. godine održano je kantonalno takmičenje iz geografije, na kojem su učestvovali učenici osnovnih škola s područja Tuzlanskog kantona. Takmičenje je održano u prostorijama OŠ “Miladije” u Tuzli.
Predstavnici naše škole Mehmedalija Bikić je osvojila 3. mjesto na takmičenju sa osvojenih 97 bodova, dok je i drugi učenik naše škole Fahrudin Čajtinović pokazao zavidno znanje sa osvojenih 89 bodova. Učenicima i nastavnici Hidajeti Nasupović čestitamo na postignutim rezultatima i dostojnom predstavljanju naše škole i opštine Kalesija.

geo 1 geo 2 geo 3

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kantonalno takmičenje iz vjeronauke

Kantonalno takmičenje iz vjeronauke za učenike VIII i IX razreda osnovnih škola, održano je u subotu, 25.03.2017. god. u OŠ „Lukavac Grad“ u Lukavcu. Učešće su uzeli takmičari sa Tuzlanskog kantona, Podrinja, Brčko Distrikta i Posavskog kantona što ovo takmičenje čini i regionalnim.
Takmičari ispred naše škole, Zulić Merima, učenica VIII razreda, zauzela je 3. mjesto, kao i učenica IX razreda, Halilović Dženana, koja je takođe zauzela 3. mjesto te se plasirale na Državno takmičenje.
I ostali članovi ekipe su postigli zapažene rezultate, Hamzić Samra 4. mjesto i Amila Alikadić 5. mjesto.
Iskrene čestitke učenicima i nastavnicima Bajrić Hamdiji i Imamović Mehmedaliji na postignutim rezultatima.

vjeronauka kantonalno (1) vjeronauka kantonalno (2)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail