Amaterska radio goniometria

U nedjelju, 17.04.2016. godine, radio amateri grada Zenica su na Smetovima organizovali 6. takmičenje u amaterskoj radio goniometriji (ARG) pod imenom „ZE-FOXORING 2016“. To je veoma atraktivna sportska disciplina u kojoj takmičari pored poznavanja topografije, čitanja karata i snalaženja u prirodi moraju koristiti poseban prijemnik da bi otkrili položaj skrivenih radio stanica. Ove godine prijavljeno je 71 takmičara/ki iz devet radio klubova, a učešće su uzeli i učenici naše škole koji su osvojili niz medalja i priznanja.

radio amateri

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Općinsko takmičenje iz civitasa

Danas je u OŠ”Memići” održano općinsko takmičenje iz civitasa. Ekipa OŠ “Kalesija” je osvojila isti broj bodova kao i ekipa OŠ “Rainci Gornji” te su podijelili 1. mjesto.
Ekipu OŠ “Kalesija” činili su: Šabanović Ajla, Suljić Selma, Hamzić Sadija, Imamović Dženana, Šabanović Arnela, Mušanović Mirnela, Delić Selma i Čamavdić Elma. Vođa ekipe je nastavnik Hasanović Admir.
Učenicima i nastavniku čestitamo na postignutom uspjehu.

civitas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Matematičari OŠ “Kalesija” prvi na Tuzlanskom kantonu

U subotu 9.4.2016. godine u OŠ “Rapatnica” u Srebreniku održano je Kantonalno takmičenje iz matematike. Učenica 7. razreda OŠ “Kalesija” Rakovac Kanita je zauzela 1. mjesto.
Na kantonalno takmičenje sa opštine Kalesija se plasiralo 13 učenika, od čega je čak 7 iz naše škole. Bitno je napomenuti da su i ostali naši učenici postigli zapažene rezultate kao što je Bikić Mehmedalija učenik 6. razreda koji je zauzeo 5. mjesto. Ovom prilikom se zahvaljujemo načelniku opštine Kalesija koji je obezbjedio prevoz za učenike i nastavnike svih pet OŠ sa područja Kalesije na takmičenje, čime je pokazao osjećaj za pitanja obrazovanja mladih i pružanje podrške u ostvarivanju vrhunskih rezultata.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Prvo mjesto na Kantonalnom takmičenju iz njemačkog jezika

Učenici OŠ „Kalesija“ nastavljaju nizati uspjehe kako na Opštinskim tako i na Kantonalnim takmičenjima. U subotu 2.4.2016. godine u OŠ „Slavinovići“ održano je Kantonalno takmičenje iz njemačkog jezika. Učenica IX razreda OŠ „Kalesija“ Šehić Jasmina osvojila je 1. mjesto sa 100% uspjehom, osvojivši maksimalan broj bodova. Iskrene čestitke na velikom uspjehu za učenicu Šehić Jasminu i predmetnog nastavnika Huremović Eldina.

kantonalno njemacki

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail