Treće mjesto na Međunarodnom takmičenju iz islamske vjeronauke

Učenica OŠ “Kalesija” Ema Smajlović osvojila 3. mjesto na Međunarodnom takmičenju iz islamske vjeronauke.

U nedjelju 22.5.2016. godine u Rijeci (RH) održano je Međunarodno takmičenje iz islamske vjeronauke. Učenica naše škole Ema Smajlović je zauzela 3. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, dok je ekipno Bosna i Hercegovina zauzela 1. mjesto. Čestitke učenici Emi Smajlović na velikom uspjehu kao i njenom nastavniku Bajrić Hamdiji.

medunarodno iv 1 medunarodno iv 2 medunarodno iv 3 medunarodno iv 4 medunarodno iv 5

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

OŠ “Kalesija” proslavila 110 godina rada i postojanja

Osnovna škola “Kalesija” proslavila je danas sa učenicima, njihovim roditeljima i uposlenicima škole, 110 godina rada i postojanja ove Javne Ustanove.

dan skole 1

Prisutnima se prije otvaranja svečane priredbe obratio direktor OŠ “Kalesija”, Fahrudin Hamzić, koji je pohvalio rad kolektiva i učenika, koji su u protekloj godini ostvarili zapažene rezultate na svim takmičenjima.

-“Škola je ove godine postigla zaista izuzetne rezultate, osvajali smo prva mjesta, stigli smo i do federalnog takmičenja a imamo i učenicu koja će ove godine nastupati i na međunarodnom takmičenju iz islamske vjeronauke. Ja hoću ovom prilikom da pohvalim naše učenike i radnike jer su oni zaista najvrijedniji resurs ove škole”, kazao je Hamzić.

direktor

-“Objekat kao objekat u dosta je jadnom stanju, davno je urađen, zahtjeva određena ulaganja da bi se izvršila rekonstrukcija namještaja i prostorija, ali zahvaljujući vrijednim radnicima i učenicima zaista dobre rezultate postižemo”, rekao je Fahrudin.

Prisutni su nakon govora direktora imali priliku da uživaju u programu kojeg su za njih pripremili vrijedni učenici ove škole, koji će i naredne školske godine ovoj školi sa područja naše općine, Tuzlanskog kantona pa i FBiH donositi diplome.

dan skole 2 dan skole 3 dan skole 4 dan skole 5 dan skole 6 dan skole 7

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Prvo mjesto na državnom takmičenju iz Islamske vjeronauke

U subotu 7. maja 2016 godine održano je 5. državno takmičenje iz vjeronauke u Medresi “Osman-ef. Redžović” – Visoko. Na takmičenju je učestvovalo 69 takmičara i takmičarki sa svih naših osam muftijstava. Prvo mjesto na nivo Rijaseta IZ BIH u kategoriji 9. razreda osvojila je učenica OŠ “Kalesija” Ema Smajlović. Ovim uspjehom učenica se plasirala na međunarodno takmičenje koje će se održati 25. maja 2016 godine. Velike zasluge za uspjeh pripadaju i predmetnom nastavniku Bajrić Hamdiji koji je pripremao takmičare. Učenici i nastavniku čestitamo na velikom uspjehu kojim su u najboljem svjetlu promovisali OŠ „Kalesija“ a i cijelu opštinu.

islamska vjeronauka drzavno 1 islamska vjeronauka drzavno 2 islamska vjeronauka drzavno 3 islamska vjeronauka drzavno 4

Više na: http://islamskazajednica.ba/vijesti/aktuelno/23824-uspjesno-odrzano-5-takmicenje-iz-islamske-vjeronauke-na-nivou-bih

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail