Djeca u akciji

Danas je u prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra u Kalesiji održana završna konferencija pod nazivom “Djeca za zajednicu” u sklopu projekta Djeca u akciji. Projekat Djeca u akciji je realizovan u saradnji sa organizacijama “Osmijeh za osmijeh” i World Vision, a implementirao se posljednjih šest mjeseci u opštinama Kalesija, Sapna i Zvornik u školama: OŠ “Tojšići”, OŠ “Kalesija”, OŠ “Memići”, PŠ “Vitinica”, OŠ “Desanka Maksimović” Oraovac, OŠ “Petar Kočić” Kozluk i OŠ “Vuk Karadžić” Roćević.

djeca za zajednicu (1) djeca za zajednicu (2) djeca za zajednicu (3) djeca za zajednicu (4) djeca za zajednicu (5) djeca za zajednicu (6)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Frenkie u OS Kalesija

Bosanskohercegovački hip-hop muzičar Frenkie održao je interaktivne radionice u školi Kalesija na temu međuvršnjačkog nasilja. U okviru rada Dječijih omladinskih odbora, učenici iz naše škole su istražili probleme svoje zajednice, a međuvršnjačko nasilje pokazalo se kao problem o kojem žele više govoriti, te su izrazili želju da im o svom iskustvu govori Frenkie. Frenkie je na zanimljiv način predstavio kako se izboriti sa ovim problemom ali potakao i djecu da predlažu rješenja.

frenkie

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ograda na rampi

Zahvaljujući naporima menadžmenta škole i Ahmetu Fazliću vlasniku firme “Kalsed” koji je obezbjedio sredstva, danas je u centralnoj školi Kalesija postavljena ograda na rampi za invalidne osobe, a što će uveliko poboljšati sigurnost i lakši pristup objektu. U ime učenika i uposlenika škole zahvaljujem se Ahmetu na razumijevanju i pomoći u rješavanju ovog problema.

rampa (1) rampa (2)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail