Roditelji OŠ “Kalesija” renovirali učionicu

Već četvrtu godinu za redom roditelji učenika OŠ „Kalesija“ trude se da poboljšaju uslove boravka učenika u školi. Roditelji 1.b razreda sakupili su sredstva i uredili učionicu gdje borave njihova djeca. Krenulo se prvo sa utopljavanjem plafona učionice, odnosno uređenjem zidova koji su bili oštećeni, uređenje dijela gdje učenici peru ruke i održavaju higijenu, a postavljene su i trakaste zavjese na prozore. Radovi su obavljeni tokom zimskog raspusta tako da će učenici u drugo polugodište ući u generalno obnovljenu učionicu. Sve radove su izveli sami roditelji a naročit doprinos su dali: Avdić Aldin, Mehmedović Aldin, Jukić Halil, Subašić Halil, Novačanović Samir, Karabegović Sanel, Nasupović Hidajeta, Hamzić Mirela, Imamović Adela i dr…
Učiteljica 1.b razreda Hamzić Maja nije krila zadovoljstvo i riječi hvale „Djela govore više od riječi”. Ovo što su naši vrijedni roditelji uradili kako bi uljepšali boravak svojoj djeci u školi nema cijenu. “Još jednom koristim ovu priliku da se zahvalim na njihovom trudu i zalaganju i nastojanju da učionicu pretvorimo u prelijepi kutak koji je svima nama za ponos. Mojim đacima i meni zajedno sa njima preostaje samo da se trudimo postići što bolje rezultate u sticanju znanja kako bi im se odužili za sav trud“.

ucionica (1) ucionica (2) ucionica (3) ucionica (4) ucionica (5) ucionica (6)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Seminar – Jačanje socijalnog uključivanja

U protekla četiri dana od 10.1.2017 do 13.1.2017 godine u okviru projekta “Jačanje socijalnog uključivanja – Jednako i kvalitetno obrazovanje za podršku uspješnog razvoja djece Sjeverozapadnog Balkana 2016 – 2018”, u prostorijama OŠ „Kalesija“ održan je seminar za nastavnike razredne nastave OŠ „Kalesija“ i OŠ “Memići“ koji realizira Pedagoški zavod TK sa partnerskom organizacijom Save the Children, uz pokroviteljstvo i saradnju Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK.

seminar (8) seminar (7) seminar (6) seminar (5) seminar (4) seminar (3) seminar (2) seminar (1)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail