OŠ “Kalesija” najbolja u ukupnom plasmanu iz engleskog jezika

Općinsko takmičenje iz engleskog jezika održano je danas u OŠ “Rainci Gornji”, na kojem su učestvovali učenici sedmih, osmih i devetih razreda svih osnovnih škola sa područja naše općine.

Kada je u pitanju sedmi razred, prvo mjesto je osvojila Emina Jahić (OŠ “Kalesija”), drugo Tarik Halilović (OŠ “Kalesija”) i treće Denis Kuralić (OŠ “Tojšići”). U cijelokupnom rezultatu ovdje je OŠ “Kalesija” prva, druga OŠ “Tojšići” a treća OŠ “Memići”.

U kategoriji osmih razreda Ajla Jašarević (OŠ “Kalesija”) osvojila je prvo mjesto, drugo Adin Glogić (OŠ “Kalesija”) i treće Amar Aščić (OŠ “Tojšići”). U ovoj kategoriji je ponovo OŠ “Kalesija” prva, OŠ “Tojšići” druga a OŠ “Tojšići” treća.

Azra Mešić je u kategoriji devetih razreda osvojila prvo mjesto (OŠ “Rainci Gornji”), drugo pripalo je Almi Huremović također iz OŠ “Rainci Gornji” i treće Kenanu Smajiću iz OŠ “Tojšići”. U cijelokupnom rezultatu OŠ “Rainci Gornji” je pripalo prvo mjesto, drugo OŠ “Tojšići” a treće OŠ “Kalesija”.

Na osnovu postignutih rezultata u svim kategorijama OŠ “Kalesija” je na općinskom takmičenju osvojila prvo mjesto, OŠ “Tojšići” drugo a OŠ “Rainci Gornji” treće mjesto.
Zasluge za uspjeh pored učenika naše škole, pripadaju i njihovim vrijednim profesorima Asmiru Mešiću i Almiru Avdiću.

engleski 2017 (1) engleski 2017 (2) engleski 2017 (4) engleski 2017 (5)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Međunarodni dan maternjeg jezika

U saradnji Gradske biblioteke Kalesija i OŠ “Kalesija” danas je obilježen Međunarodni dan maternjeg jezika 21. februar. Prigodno predavanje o značaju Bosanskog jezika održao je direktor BKC Kalesija prof. Fahrudin Sinanović, dok su učenici OŠ Kalesija čitali prigodno štivo. Ovaj značajan datum je obilježen i radionicom u područnoj školi Gornja Kalesija.
Međunarodni dan maternjeg jezika redovno obilježavaju zemlje članice UNESCO-a kako bi promovirale jezičnu i kulturnu raznolikost, te multilingvizam.

maternji jezik (1) maternji jezik (2) maternji jezik (3) maternji jezik (4) maternji jezik (5) maternji jezik (6) maternji jezik (7) maternji jezik (8) maternji jezik (9) maternji jezik (10) maternji jezik (11) maternji jezik (12) maternji jezik (13) maternji jezik (14) maternji jezik (15) maternji jezik (16) maternji jezik (17) maternji jezik (18) maternji jezik (19)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

OŠ „Kalesija“ ekipno 1. mjesto iz historije i 1. mjesto iz vjeronauke

18.02.2017 godine u OŠ „Kalesija“ održano je Opštinsko takmičenje iz historije i islamske vjeronauke. Učenici OŠ „Kalesija“ su iz historije ekipno zauzeli 1. mjesto. Pojedinačno 1. Bećić Bakir – OŠ „Memići“, 2. Bikić Mehmedalija – OŠ „Kalesija“ 3. Agić Indira – OŠ „Vukovije“.
Nastavila se dominacija OŠ „Kalesija“ iz islamske vjeronauke, učenici 8. razreda su ekipno zauzeli 1. mjesto, a i pojedinačno su zauzeli sva tri prava mjesta, 1. Alikadić Amila – Kalesija, 2. Zulić Merima – Kalesija, 3. Ramić Nurdina – Kalesija. U kategoriji 9. razreda OŠ „Kalesija“ takođe ekipno 1. mjesto, a pojedinačno je zauzela dva prva mjesta i jedno treće 1. Sinanović Lejla – Kalesija i 1. Halilović Dženana – Kalesija, 3. Hamzić Samra – Kalesija.
Učenicima i nastavnicima Nasupović Hidajeti, Bajrić Hamdiji i Imamović Mehmedaliji čestitam na postignutom uspjehu sa željom da dostojno predstavljaju opštinu Kalesija na Kantonalnom takmičenju.

historija (1) historija (2) vjeronauka (1) vjeronauka (2) vjeronauka (3) vjeronauka (4)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Obnovljena još jedna učionica u Osnovnoj školi “Kalesija”

Još jedna učionica u Osnovnoj školi “Kalesija” dobila je novo ruho, zahvaljujući donaciji Kalesijskog privrednika Fatić Sadika i njegove kćerke Alme. Učionica je u potpunosti renovirana počevši od fasade na zidovima, nove led rasvjete, školske table i farbanja radijatora i stolarije. Vrijedna donacija će omogućti ugodan boravak učenika u školi i kreativniji prostor za sticanje novih znanja. Treba pomenuti da su roditelji 1.a i 5.b razreda na početku školske godine u ovoj učionici vlastitim sredstvima zamjenili stare dotrajale prozore sa novim.

ucionica 1 ucionica 2 ucionica 3 ucionica 4 ucionica 5 ucionica 6

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Učenici područnih odjeljenja OŠ „Kalesija“ dobili pitku vodu

Zahvaljujući projektu “Kontrola ispravnosti vode školskih vodovoda” Područne škole Dubnica, Gojčin, Kalesija Gornja i Jajići su ugradnjom UV filtera za pročišćavanje vode, dobili ispravnu i pitku vodu. Riječ je o školama koje se vodom snabdijevaju iz lokalnih vodovoda, u kojima je analiza pokazala da u pogledu mikrobiološke ispravnosti ne zadovoljavaju uslove Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl.glasnik BiH br. 40/10 i 30/12) te kao takvi nisu za piće.
Projekat su finansirali Fondacije tuzlanske zajednice, u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, te Zavodom za javno zdravstvo TK.

voda 1 voda 2

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail