Kantonalno takmičenje iz vjeronauke

Kantonalno takmičenje iz vjeronauke za učenike VIII i IX razreda osnovnih škola, održano je u subotu, 25.03.2017. god. u OŠ „Lukavac Grad“ u Lukavcu. Učešće su uzeli takmičari sa Tuzlanskog kantona, Podrinja, Brčko Distrikta i Posavskog kantona što ovo takmičenje čini i regionalnim.
Takmičari ispred naše škole, Zulić Merima, učenica VIII razreda, zauzela je 3. mjesto, kao i učenica IX razreda, Halilović Dženana, koja je takođe zauzela 3. mjesto te se plasirale na Državno takmičenje.
I ostali članovi ekipe su postigli zapažene rezultate, Hamzić Samra 4. mjesto i Amila Alikadić 5. mjesto.
Iskrene čestitke učenicima i nastavnicima Bajrić Hamdiji i Imamović Mehmedaliji na postignutim rezultatima.

vjeronauka kantonalno (1) vjeronauka kantonalno (2)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Opštinsko takmičenje iz fizike

U OŠ “Tojšići” 18.3.2017. godine održano je takmičenje iz fizike za učenike VIII i IX razreda.  U obje konkurenciji prva mjesta su pripala učenicima OŠ Kalesija.
Kada su u pitanju osmi razredi, OŠ “Kalesija” je osvojila prvo mjesto, drugo mjesto OŠ “Tojšići”, treće OŠ “Rainci Gornji”
U pojedinačnom poretku prvo mjesto osvojila je Kanita Rakovac (OŠ “Kalesija”), drugo Melina Šišić (OŠ “Tojšići”), treće Amila Alikadić (OŠ “Kalesija”)
Kada su u pitanju deveti razredi, prvo mjesto pripalo je OŠ “Tojšići”, drugo OŠ “Kalesija”, treće OŠ “Rainci Gornji”
U pojedinačnom plasmanu, Lejla Sinanović (OŠ “Kalesija”) je osvojila prvo mjesto, Adna Mušanović drugo, Ajša Hujdur treće, Učenicima i nastavnicama Hasanović Mirsadi i Mujkić Selviri čestitamo na postignutom uspjehu.

fiz (1) fiz (2) fiz (3) fiz (4) fiz (5)
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Opštinsko takmičenje iz biologije

OŠ “Kalesija” 1.mjesto na Opštinskom takmičenju iz biologije.
U subotu 11.3.2017. godine u OŠ “Tojšići” održano je Opštinsko takmičenje iz biologije za učenike VIII razreda osnovnih škola. Učestvovalo je svih 5 osnovnih škola općine Kalesija.

Ekipni poredak je sljedeći:
1. OŠ “Kalesija”
2. OŠ “Rainci Gornji”
3. OŠ “Vukovije” i OŠ”Tojšići”

Pojedinačni poredak učenika koji su i izborili plasman na kantonalno takmičenje:
1. Šišić Melina (Tojšići)
2. Hajdarević Irma (Kalesija)
3. Suljkanović Selma (Rainci G.)
4. Dijele učenice Aščić Aldina i Muminović Dženita (Vukovije)
5. Dijele učenice Kamerić Merima i Baručić Ajla (Kalesija)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Opštinsko takmičenje iz geografije

OŠ “Kalesija” i OŠ “Rainci Gornji” dijele 1.mjesto.
U subotu 4.3.2017. godine u OŠ “Memići” održano je Opštinsko takmičenje iz geografije na kojem je učešće uzelo svih pet osnovnih škola sa područja opštine Kalesija. OŠ “Kalesija” i OŠ “Rainci Gornji” su ekipno zauzele prvo mjesto, na drugom mjestu je OŠ “Vukovije” dok je treće mjesto pripalo OŠ “Memići”. U pojedinačnoj kategoriji naši učenici su zauzeli 1.mjesto Bikić Mehmedalija i 3.mjesto Čajtinović Fahrudin. Učenicima i nastavnici Hidajeti Nasupović čestitamo na uspjehu.

geografija 2017

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Opštinsko takmičenje iz matematike

Matematičari OŠ “Kalesija” postigli zapažene rezultate na Opštinskom takmičenju.
U subotu 4.3.2017. godine u OŠ “Vukovije” održano je Opštinsko takmičenje iz matematike. Učenici naše škole su u veoma jakoj konkurenciji postigli dobre rezultate osvojivši ekipno:
1.mjesto 6.razredi, 3.mjesto 7.razredi, 2.mjesto 8.razredi i 3.mjesto 9.razredi.
Pojedinačno 1.mjesto je zauzeo Hodžić Hamza 6.razred i 1.mjesto Rakovac Kanita 8.razred. Učenicima i nastavnicima čestitamo na postignutim rezultatima.

mat 2017 (2) mat 2017 (1) mat 2017 (3) mat 2017 (4) mat 2017 (5) mat 2017 (6)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Dan nezavisnosti BiH

U povodu obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, učenici JUOŠ “Kalesija” su u sali BKC Kalesija održali svečanu akademiju na kojoj su se predstavile mnogobrojne sekcije. U uvodnom dijelu je prikazan i petominutni film o značaju 1. marta za Bosnu i Hercegovinu. Ovom događaju su pored učenika i nastavnika škole prisustvovali mnogobrojni roditelji i građani. Učenicima i uposlenicima JUOŠ “Kalesija” kao i svim građanima Bosne i Hercegovine, neka je sretan i ponosan 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine!

dan nezavisnosti bih (1) dan nezavisnosti bih (2) dan nezavisnosti bih (3) dan nezavisnosti bih (4) dan nezavisnosti bih (5) dan nezavisnosti bih (6) dan nezavisnosti bih (7) dan nezavisnosti bih (8) dan nezavisnosti bih (9) dan nezavisnosti bih (10) dan nezavisnosti bih (11) dan nezavisnosti bih (12) dan nezavisnosti bih (13) dan nezavisnosti bih (14) dan nezavisnosti bih (15) dan nezavisnosti bih (16) dan nezavisnosti bih (17) dan nezavisnosti bih (18) dan nezavisnosti bih (19) dan nezavisnosti bih (20)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail