Obilježena 112. godišnjica OŠ “Kalesija”

Uz bogat kulturno-zabavni program u prepunoj sali BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija danas je obilježena 112. godišnjica postojanja OŠ “Kalesija”. Obilježavanju su prisustvovale brojne ličnosti iz javnog života, roditelji, sadašnji i bivši učenici ove škole.

Direktor OŠ “Kalesija” prilikom svog obraćanja kazao je da je u ovoj školi svoje obrazovanja završilo veliki broj današnjih ljekara, profesora, inženjera ali i umjetnika.

-“Protekla je godina bila veoma uspješna, prvo gledajući vrednovanje Pedagoškog zavoda TK, OŠ Kalesija je najbolja na području općine Kalesija, a također je zauzela visoko 8. mjesto u rangu 86 škola na području TK. Sa te strane možemo biti zadovoljni”, istakao je za NTV direktor Fahrudin Hamzić.

Također je napomenuo i da je u ovoj godini urađeno mnogo projekata, kako na uređenju škole, tako i na sređivanju uslova u područnim školama.

-“Renovirane su učionice, zamijenjeni su podovi, urađena je rampa za invalidna lica, naša područna škola je priključena i na pitku vodu a u četiri škole smo ugradili filtere za prečišćavanje vode”, dodao je Hamzić.

Posebno priznanje uručeno je Seadu Džafiću, za podršku koju je pružio ovoj Ustanovi.

-“Zaista se ovih dana radilo i radit će se i u buduće. Ja kao načelnik općine sam priznanje dobio lično, ne iz budžeta Općine, nego lično za mene. Meni kao Seadu Džafiću je jako bitno da se na ovakav način direktori organizuju i da uzmu učešće u svečanosti povodom dana općine Kalesija”, rekao je Džafić za NTV.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Državno takmičenje iz Islamske vjeronauke

U subotu 6.5.2017 godine u Medresi „Osman ef. Redžović“ u Visokom održano je državno takmičenje iz Islamske vjeronauke. Na takmičenju su učestvovali najbolji predstavnici 8. i 9. razreda osnovnih škola iz cijele BiH. U veoma jakoj konkurenciji učenica OŠ “Kalesija” Halilović Dženana je zauzela 4. mjesto. Učenici i nastavnicima čestitamo na uspjehu i dostojnom predstavljanju naše škole.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail