OŠ “Kalesija” proslavila 110 godina rada i postojanja

Osnovna škola “Kalesija” proslavila je danas sa učenicima, njihovim roditeljima i uposlenicima škole, 110 godina rada i postojanja ove Javne Ustanove.

dan skole 1

Prisutnima se prije otvaranja svečane priredbe obratio direktor OŠ “Kalesija”, Fahrudin Hamzić, koji je pohvalio rad kolektiva i učenika, koji su u protekloj godini ostvarili zapažene rezultate na svim takmičenjima.

-“Škola je ove godine postigla zaista izuzetne rezultate, osvajali smo prva mjesta, stigli smo i do federalnog takmičenja a imamo i učenicu koja će ove godine nastupati i na međunarodnom takmičenju iz islamske vjeronauke. Ja hoću ovom prilikom da pohvalim naše učenike i radnike jer su oni zaista najvrijedniji resurs ove škole”, kazao je Hamzić.

direktor

-“Objekat kao objekat u dosta je jadnom stanju, davno je urađen, zahtjeva određena ulaganja da bi se izvršila rekonstrukcija namještaja i prostorija, ali zahvaljujući vrijednim radnicima i učenicima zaista dobre rezultate postižemo”, rekao je Fahrudin.

Prisutni su nakon govora direktora imali priliku da uživaju u programu kojeg su za njih pripremili vrijedni učenici ove škole, koji će i naredne školske godine ovoj školi sa područja naše općine, Tuzlanskog kantona pa i FBiH donositi diplome.

dan skole 2 dan skole 3 dan skole 4 dan skole 5 dan skole 6 dan skole 7

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Komentariši